İşletmelerin Sosyal Medyada Yaptıkları 8 Hata

Bilgisayar & İnternet
sosyal medya hataları

Sosyal medyada çok fazla rekabet var, bu yüzden sadece bir varlığa sahip olmak yeterli değil. Sosyal medya varlığınızı iyi yönetmeyi bilmeniz gerekiyor . Hedef kitleniz tarafından görülmenin ve markanızla etkileşimi artırmanın tek yolu bu.

Size yardımcı olmak için, işletmelerin sıklıkla yaptığı birkaç hatayı ve bunların yerine neler yapmanız gerektiğini derledik.

1. Yorumlara ve mesajlara cevap vermemek

Hiç sosyal medyada bir markaya ulaşmaya çalıştınız ve karşılığında hiçbir yanıt alamadınız mı? İnanılmaz derecede sinir bozucu olabilir. Sosyal medyanın faydalarından biri, müşterilerin bir markayla iletişime geçmenin çok hızlı bir yoluna sahip olmasıdır. Sorular sorabilir ve endişelerini dile getirebilirler (nispeten hızlı yanıtlar beklerler). Ancak, kitleniz sosyal medyada görmezden gelindiklerini fark ederse, gelecekte markanızla etkileşime girme (veya sizinle iş yapma) olasılıkları daha düşük olur.

Görmezden gelmek yerine. Hedef kitlenizi dinlemek için zaman ayırın. Yorumlara yanıt verme fırsatlarını arayın ve doğrudan mesajlara yanıt vermeyi unutmayın. Yanıtları dikkatlice düşünün ve müşteri deneyimini iyileştirmek için bilgilendirici, yardımcı yanıtlar verin.

2. Sadece iş hakkında konuşmak

Birçok marka sosyal medyayı, işlerine dikkat çekmenin başka bir yolu olarak görüyor. Bu, özünde yanlış olmasa da, sosyal medyaya yalnızca bir reklam kampanyası olarak yaklaşmamak önemlidir. Sosyal medya, satışları artırmakla değil, sohbetleri düzenlemekle ilgilidir. Hedef kitlenizin hayatına değer katmak istersiniz. Bu, yalnızca neler yapabileceğinizden bahsetmek değil, aynı zamanda faydalı ipuçları, eğlence ve daha fazlasını sağlamak anlamına gelir. Hedef kitlenizin istek ve ihtiyaçlarının ne olduğunu gerçekten düşünmek için zaman ayırın. Görmek istediklerini sunun ve hedeflerine ulaşmalarına nasıl yardımcı olabileceğinizi gösterin.

3. Her gönderiyi bir manifesto haline getirmek

Çoğu sosyal medya platformunda uzun bir yazı hazırlamak cazip gelebilir. Twitter’ın aksine, çoğu size devam etmenize izin verir. Bazı durumlarda, uzun bir yazı değerli olacaktır çünkü alakalı bilgiler sağlar. Ancak, çoğu durumda, daha kısa bir kelime uzunluğuna bağlı kalmak en iyisidir. Sosyal medyadaki kişiler genellikle kısa dikkat sürelerine sahiptir ve akışlarında hızla gezinmek isterler. Gönderileri hızlı bir şekilde özümseyebilmek isterler ve bunu başaramazlarsa, kaydırma olasılıkları daha yüksektir.

4. Hashtag kullanmamak

Birçok marka hashtag’lere iyi uyum sağladı, ancak diğerleri hala bu konseptle mücadele ediyor. Hashtag’ler, gönderilerinizi benzer içeriklerle bir araya getirerek insanların sizi bulmasına yardımcı olur. Her gönderiye kaç hashtag ekleyeceğiniz, kullandığınız platforma bağlı olacaktır. Örneğin, Instagram’da ” 30’a kadar ” kullanmanız önerilirken, Twitter’da yalnızca bir veya iki tane kullanmanız daha iyidir.

5. Çok trend olmak veya yeterince trend olmamak

Doğru dengeyi bulmak için trendlerle dikkatli bir şekilde hareket etmelisiniz. Markanız her yeni trend çıktığında buna katılamaz. Birincisi, bu imkansızdır ve ikincisi, tüm trendler markanıza uymayacaktır. Bu nedenle, her popüler trendi sosyal medya stratejinize uydurmaya çalışmayın. Bunun yerine, hangi trendlerin markanızla iyi uyuştuğunu ve kitlenizin ne görmek istediğini düşünün. Bu trendleri belirledikten sonra, bunları sosyal medya hesaplarınızdaki etkileşimi artırmak için kullanabilirsiniz.

6. İlgili içerik üretmemek veya paylaşmamak

Yayınladığınız gönderi sayısı, paylaştığınız içerik türü kadar önemli değildir. Paylaştığınız gönderilerin hedef kitlenize yönelik olması gerekir. Bu, hedef kitlenizin kim olduğunu netleştirmeniz gerektiği anlamına gelir. İnsanlar sunduğunuz ürün veya hizmetlerle hangi tür içeriklerle ilgileniyor? Ne tür içerikler görmek istiyorlar? Bu, onların ihtiyaçlarını karşılamakla ilgilidir.

7. Sosyal kanalların karanlıkta kalmasına izin vermek

Birçok marka sosyal medya sayfaları oluşturur ancak daha sonra bunları takip etmez. Bu büyük bir hatadır. Potansiyel müşteriler sosyal medyada sayfanızı bulur ancak güncel olmadığını görürse, artık iş yapmadığınızı düşünebilir veya sektörünüzde güncel olmadığınızı düşünebilir. Bu nedenle, bir sayfa oluşturursanız, haftada sadece iki kez bile olsa, düzenli olarak gönderi paylaştığınızdan emin olun. Ayrıca, profil fotoğrafınız ve ilgili bilgiler dahil olmak üzere profilinizi tamamen ayarlayın.

8. Düzeltme yapmamak

Muhtemelen hepimizin başına bir zamanlar gelmiştir. Bir e-posta, metin veya sosyal medya gönderisi yazarsınız ve gönder veya gönder tuşuna bastığınızda bir hata yaptığınızı fark edersiniz (veya otomatik düzeltme hata yapmıştır). Kişisel hayatınızda bu genellikle çok kötü değildir. Çoğu durumda, hızlı bir düzeltme gönderebilirsiniz. Ancak bir markayı temsil ettiğinizde, bunu doğru yapmanız zorunludur. Bu, sosyal medyanın normal iş görüşmelerinizden daha gayriresmî olamayacağı anlamına gelmez, ancak gönderilerinizin yine de doğru yazımına sahip olması gerekir. Sözcüklerinizde yazım hataları veya dilbilgisi hataları varsa, bu biraz kafa karışıklığına neden olabilir. Ayrıca markanızın güvenilmez ve profesyonel görünmemesine de neden olabilir.