İşe Yarar Bilgiler

Apple Haritalar’a Konum Ekleme, Yer Ekleme, İşletme Ekleme.

Bilgisayar & İnternet
apple haritalar

İşletmeniz Apple Haritalar’da mı? Değilse, mümkün olan en kısa sürede listelemenizi tavsiye deriz. Sonuçta, işletmenizin arama sonuçlarında görünmesini veya bir kullanıcı “Hey, Siri, bana en yakın restoranı bul” veya “Hey Siri, şu bölgedeki en iyi oteller hangileri?” dediğinde işletmenizin görünmesini sağlayabilirsiniz.

Google hala internet kullanıcıları için en iyi gezinme aracı olsa da, işletmenizin varlığını birden çok platformda, çevrimiçi dizinde, iş inceleme sitelerinde ve harita hizmetlerinde dengelemenin birçok avantajı vardır. İşletmenizin kaydı ne kadar çok platformda kayıtlı olursa, avantajlarınız o derece artacaktır.

İşletmenizi Apple Haritalar’a nasıl ekleyeceğinizi öğrenmek, yerel arama sıralamanızı iyileştirmenin, daha fazla trafik ve satış sağlamanın ve gelirinizi artırmanın harika bir yoludur.

Google, çevrimiçi varlıklarını oluşturmak isteyen işletmeler için en önemli öncelik olmaya devam ederken, Apple’ın kendi gezinme aracı da iş açısından önemli hale geliyor. İşte işletmenizi Apple Haritalar’a eklemeniz için bazı nedenler.

  • Statista’ya göre Apple Maps ayda 23,3 milyon kullanıcıyı çekiyor.
  • Her Apple cihazı (iPhone’lar, iPad’ler, Mac’ler) yerleşik Apple Haritalar ile birlikte gelir.
  • Apple Maps, Siri ile entegredir. Bu uygulama aynı zamanda çevrimiçi yorumlar , derecelendirmeler, fırsatlar, fotoğraflar ve adım adım yol tarifleri gibi işletmelerle ilgili kitle kaynaklı bilgiler sunar.
  • Apple Haritalar’ın, işletmelerin ve diğer ilgi noktalarının yorum ve fotoğrafları için Yelp, Tripadvisor ve Foursquare gibi veri sağlayıcılarına daha az güvenmesi bekleniyor. Artık kullanıcılar, ziyaret ettikleri yerleri değerlendirip puan verecek ve başkalarına yardımcı olmak için fotoğraf paylaşarak haritaya katkıda bulunabilecek.

Apple Haritalara İşletme / Konum Ekleme

Bir işletme sahibi olarak, Apple Haritalar’da gösterilen işletme bilgilerinizi eklemek veya güncellemek için Apple Maps Connect web sitesini ziyaret etmeniz gerekir.

  1. Apple Maps Connect’i kullanmak için Apple Maps Connect web sitesini ziyaret edin ve Apple ID’nizle oturum açın. (Apple Kimliğiniz yoksa bir hesap oluşturun.)
  2. Giriş yaptıktan sonra, arama kutusunda arama yaparak işletmenizi bulabileceğiniz ve talep edebileceğiniz bir sayfaya yönlendirileceksiniz. İşletmeniz arama sonuçlarında görünmüyorsa, “Yeni yer ekle” yi tıklayın.
  3. Sayfada görünen formu işletme bilgilerinizle doldurun. Bu, yeriniz veya işletmenizin adını, yerinizin durumunu (açık, taşınmış veya kapalı), ülkenizi, telefon numaranızı, işletme kategorinizi ve işletmenizin Apple Pay’i kabul edip etmediğine ilişkin bilgileri içerir. Formu doldurduktan sonra “İleri” yi tıklayın.
  4. Apple’ın numaranızı aramasına ve size doğrulama için bir kod vermesine izin vermeniz istenir. (“Daha sonra doğrula” yı da seçebilirsiniz.)
  5. Telefon numaranızı doğruladıktan sonra, açık adresiniz, bina adınız, il/ilçe, posta kodunuz gibi işletme konum ayrıntılarınızı sağlamanız istenecektir. Formu doldurduktan sonra “İleri” yi tıklayın.
  6. Bir harita görünecek ve kırmızı raptiyeyi ana kapının yanındaki binanıza taşıyarak işletmenizin tam yerini sağlamanız istenecektir. Bitirdiğinizde “İleri” yi tıklayın.
  7. Çalışma saatlerinizi belirtmeniz istenecektir. Ayrıca, işletmenizin 24 saat açık olup olmadığını ve ne zaman açık olduğunu belirtme seçeneğiniz de vardır. Bitirdiğinizde “İleri” yi tıklayın.
  8. Neredeyse tamamladınız! İşletme web sitenize, Facebook sayfanıza, Yelp sayfanıza ve Twitter profilinize bağlantılarla bir sonraki formu doldurmanız yeterlidir. Varsa, iTunes’daki resmi uygulamanıza bir bağlantı da ekleyebilirsiniz. Bitirdiğinizde “İleri” yi tıklayın.
  9. Hepsi bu kadar. Tek yapmanız gereken iş bilgilerinizi gözden geçirmektir. Apple, sağladığınız bilgiler ile ilgili bir sorun olursa sizi bilgilendirir, ancak herhangi bir sorun yoksa “İnceleme için gönder”i tıklayabilirsiniz. Ek doğrulama gerekirse, Apple sizinle iletişime geçecektir. Her şey yolundaysa, işletmenizin bir hafta içinde Apple Haritalar’a eklendiğini görmeyi bekleyebilirsiniz.